Blue Origin Джеффа Безоса успішно запустила ракету в «ближній» космос

Blue Origin Джеффа Безоса успішно запустила ракету в «ближній» космос

Укрінформ
Туристична ракета компанії Джеффа Безоса Blue Origin, розроблена для швидкої подорожі до межі земної атмосфери й космосу, була успішно запущена в вівторок в рамках наукової місії без екіпажу.

Про це йдеться в повідомленні CNN, передає Укрінформ.

«Ракета New Shepard стартувала об 11:43 за східним часом з об’єктів Blue Origin на приватній території в Західному Техасі. На борту відбулося 33 наукових експерименти в умовах кількох хвилин мікрогравітації, перш ніж капсула безпечно повернулася на Землю»,- зазначається в повідомленні.

Після успішного старту першим приземлився ракетний прискорювач. Після цього на поверхню безпечно повернулася капсула. Її політ становив приблизно 10 хвилин.

Читайте також: Китай вивів у космос прототип вантажного корабля багаторазового використання

Хоча на борту літака нікого не було, нинішній успішний політ може сприяти поверненню Blue Origin до практики туристичних подорожей у космос.

Як повідомлялося, першу спробу запуску New Shepard було скасовано в понеділок через проблеми в наземних системах. У вівторок зранку командування польотами провело необхідні тести та не виявило жодних проблем для подальшого запуску ракети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-