КНР вперше запустила космічну ракету з платформи у Південнокитайському морі

КНР вперше запустила космічну ракету з платформи у Південнокитайському морі

Фото
Укрінформ
Китай вранці середи, 6 грудня, провів перший запуск космічної ракети-носія з плавучої платформи в Південнокитайському морі, в рамках якого ракета Smart Dragon-3 вивела в космос експериментальний супутник для тестування Інтернет-технологій.

Про це повідомляє Xinhua, передає Укрінформ.

Ракета з супутником CX-19 стартувала з платформи біля узбережжя міста Янцзян південної провінції Гуандун о 3:24 ранку за місцевим часом (21:24 вівторка за Києвом) та успішно доставила космічний апарат на задану орбіту.

Запуск провели фахівці космодрому Тайюань, що знаходиться в провінції Шаньсі на півночі Китаю.

Повідомляється, що CX-19 розроблений і збудований Шанхайською інноваційною академією мікросателітів і використовуватиметься для перевірки супутникових Інтернет-технологій.

Smart Dragon 3 розроблена китайськими фахівцями і є чотириступеневою комерційною ракетою-носієм заввишки 31 м, діаметром 2,65 м та вагою 145 тонн, спроможною підняти до півтори тонни корисного вантажу на висоту 500 км над Землею. Вона призначена для використання на ринку запуску комерційних супутників та побудови супутникового сузір’я.

Читайте також: КНДР заявила про початок місії підрозділу з експлуатації розвідувальних супутників

Ракета має високу економічну ефективність, придатна для запуску з різних платформ і потребує небагато часу для підготовки до старту.

Запуск у середу став другою місією ракет серії Smart Dragon. Під час першого польоту в грудні минулого року ракета вивела на навколоземну орбіту 14 супутників.

Читайте також: Південна Корея успішно вивела на орбіту супутник на власній ракеті

Як повідомляв Укрінформ, китайська приватна космічна компанія Galactic Energy 5 грудня за допомогою своєї комерційної ракети-носія Ceres-1 Y9 вивела на орбіту два нові супутники, серед яких космічний апарат зі штучним інтелектом та інтегрованими функціями спостереження і зв’язку.

Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-