У Раді зареєстрували законопроєкт про єдину з ЄС роумінгову зону

У Раді зареєстрували законопроєкт про єдину з ЄС роумінгову зону

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстровано євроінтеграційний законопроєкт №10265 щодо імплементації норм європейського законодавства з питань роумінгу.

Про це повідомила у Телеграмі пресслужба Міністерства цифрової трансформації України, передає Укрінформ.

Як зауважують у Мінцифри, прийняття законопроєкту наблизить законодавство України до права Євросоюзу.

Це створить умови для практичної інтеграції до єдиного цифрового ринку ЄС, за якої Україна отримає режим внутрішнього ринку з ЄС стосовно послуг роумінгу і приєднається до єдиної роумінгової зони «Роумінг як вдома».

З ухваленням документа українці матимуть можливість користуватися домашніми тарифами мобільного зв’язку на території держав - членів ЄС і не сплачувати додаткових коштів за послуги роумінгу. Такі самі права отримають громадяни ЄС під час відвідування України.

Також будуть створені умови для отримання Україною режиму внутрішнього ринку з ЄС в сфері електронних комунікацій / інтеграції України до єдиного цифрового ринку ЄС.

Читайте також: Українцям в ЄС продовжили безкоштовний роумінг ще на 12 місяців

Українські постачальники електронних комунікаційних послуг отримають рівні з європейськими умови співпраці.

Як повідомлялося, в липні 2023 року 22 європейських оператори та 7 операторів України (3Mob, Data Group, Kyivstar, Lifecell, Ukrtelecom, Vega White, Vodafone Ukraine) продовжили ще на рік угоду про доступний роумінг для українців, які перебувають за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-