Virgin Galactic запустила п’ятий комерційний рейс у космос

Virgin Galactic запустила п’ятий комерційний рейс у космос

Відео
Укрінформ
Компанія Virgin Galactic у четвер здійснює свій п'ятий комерційний суборбітальний космічний політ в рамках місії Galactic 05.

Як передає Укрінформ, про це компанія повідомила у соцмережі Х (колишній Твіттер).

Місія Galactic 05 стартувала з космодрому «Америка» в штаті Нью-Мексико у США за допомогою літака-розгінника. Далі відбудеться відстикування космольота від носія, після чого він має за допомогою свого двигуна самостійно піднятися на висоту 80-90 км.

Читайте також: Індія здійснила перший тестовий запуск ракети в межах майбутньої орбітальної місії

Очікується, що сам політ триватиме близько години. Пасажири лайнера декілька хвилин перебуватимуть у невагомості та зможуть бачити Землю на тлі чорноти космосу. Після цього місія повернеться на Землю.

Екіпаж VSS Unity складається з командира Майкла Масуччі, пілота Келлі Латімер та інструктора астронавтів Коліна Беннетта з компанії Virgin Galactic. Також на борту перебувають троє комерційних пасажирів – американські дослідники Алан Стерн та Келлі Джерарді, а також неназваний франко-італійський громадянин.

Читайте також: У Китаї вийшов у перший рейс найбільший у світі мегаконтейнеровоз

Як повідомляв Укрінформ, на початку жовтня компанія Virgin Galactic здійснила четвертий комерційний рейс, відправивши чотирьох пасажирів у суборбітальний космос і повернувши їх назад на Землю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-