Канада заборонила державним службовцям користуватися Kaspersky і WeChat

Канада заборонила державним службовцям користуватися Kaspersky і WeChat

Укрінформ
Співробітникам федерального уряду Канади заборонили використовувати на робочих мобільних пристроях російське антивірусне програмне забезпечення Kaspersky та китайський застосунок WeChat.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це оголосила президент Казначейської ради Канади Аніта Ананд.

“Виходячи з оцінки ризиків для кібербезпеки, ми забороняємо доступ до цих застосунків на урядових мобільних пристроях. Уряд Канади постійно працює над убезпеченням своїх інформаційних систем і мереж, аби гарантувати захист державної інформації”, - сказала вона.

Ананд наголосила, що уряд “і надалі постійно пильнуватиме за потенційними кібернетичними загрозами та при потребі вживатиме негайних дій”.

Читайте також: Китай заборонив урядовцям використовувати iPhone для роботи – ЗМІ

У Казначейській раді Канади зазначили, що WeChat та програми Kaspersky “наражають приватність і безпеку на неприйнятний ризик”. “На мобільних пристроях методи збору даних WeChat та Kaspersky отримують значний доступ до вмісту пристроїв”, -  пояснили у відомстві.

Водночас указується, що “свідчень, ніби урядову інформацію було скомпрометовано, немає”.

Читайте також: Жодному месенджеру не можна довіряти секретну інформацію - експерт

Як повідомляв Укрінформ, Федеральне відомство інформаційної безпеки ФРН заявило, що бачить “значний ризик“ ІТ-атак з боку Росії для користувачів програмного забезпечення захисту від вірусів Kaspersky.

Своєю чергою Федеральна комісія зі зв'язку США внесла “Лабораторію Касперського“ до списку компаній, які загрожують національній безпеці країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-