Австралія оштрафувала соцмережу X на $386 тисяч

Австралія оштрафувала соцмережу X на $386 тисяч

Укрінформ
Австралійський регулятор оштрафував соціальну мережу Ілона Маска 𝕏 (Twitter) на $386 тисяч за відмову співпрацювати з розслідуванням щодо жорстокого поводження з дітьми.

Про це пише Reuters, передає Укрінформ.

Зазначається, що Комісія з електронної безпеки оштрафувала соцмережу через те, що там не відповіли на запитання про матеріали жорстокого поводження з дітьми та методи, які вона використовувала для виявлення.

"Єдина причина, щоб не відповісти на важливі запитання щодо незаконного контенту та поведінки на платформах, полягає в тому, що у вас немає відповідей", - сказала Інман Грант, яка до 2016 року була директором з громадської політики 𝕏.

Читайте також: Соцмережа 𝕏 видалила сотні акаунтів, пов’язаних з ХАМАСом

Згідно з австралійськими законами, які набули чинності в 2021 році, регулятор може змусити інтернет-компанії надати інформацію про свої методи безпеки в Інтернеті, інакше їм загрожує штраф. Якщо 𝕏 відмовиться платити штраф, регулятор може подати на компанію в суд.

Читайте також: Австралія вимагатиме від Google видаляти матеріали про насильство над дітьми, створені штучним інтелектом

Як раніше повідомляло агентство, Платформу 𝕏 Ілона Маска потенційно можуть заборонити в Європі, якщо вона не дотримуватиметься правил боротьби з дезінформацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-