Соцмережа 𝕏 видалила сотні акаунтів, пов’язаних з ХАМАСом

Соцмережа 𝕏 видалила сотні акаунтів, пов’язаних з ХАМАСом

Укрінформ
Соціальна мережа 𝕏 заявила, що видалила сотні облікових записів, пов’язаних з ХАМАСом після атаки бойовиків по Ізраїлю.

Про це заявила генеральний директор компанії Лінда Яккаріно у офіційному листі-відповіді Єврокомісару з питань внутрішнього ринку ЄС Тьєррі Бретону щодо того, як 𝕏 реагує на конфлікт, передає Укрінформ.

За її словами, компанія «перерозподілила ресурси та переорієнтувала внутрішні команди, які цілодобово працюють над вирішенням цієї ситуації, що швидко розвивається».

«В 𝕏 немає місця для терористичних організацій або насильницьких екстремістських груп, і ми продовжуємо видаляти такі облікові записи в режимі реального часу. 𝕏 займається виявленням фейкового і маніпулятивного контенту під час цієї кризи, що постійно розвивається та змінюється», — написала Яккаріно.

Вона додала, що платформа «зібрала керівну групу для оцінки ситуації» незабаром після того, як з’явилися новини про напад на Ізраїль.

Читайте також: Соцмережа X більше не показує заголовки новин

Після нападу на Ізраїль, Яккаріно зазначила, що компанія докладала зусиль, щоб «видалити або маркувати десятки тисяч фрагментів контенту», які порушують правила соцмережі щодо насильницьких висловлювань, маніпулювання ЗМІ та графічних матеріалів. Компанія також відреагувала на понад 80 "запитів на видалення" від органів ЄС щодо неправдивого або насильницького контенту.

Як повідомляв Укрінформ, єврокомісар з питань внутрішнього ринку ЄС Тьєррі Бретон закликав Ілона Маска боротися з поширенням дезінформації на платформі 𝕏 після атаки палестинського ісламістського угруповання ХАМАС на Ізраїль. Бретон заявив про наявність ознак того, що 𝕏, раніше відома як Twitter, використовується для поширення незаконного контенту і дезінформації в Європейському Союзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-