Конгрес США розгляне два нових законопроєкти про штучний інтелект

Конгрес США розгляне два нових законопроєкти про штучний інтелект

Укрінформ
Американські сенатори представили два законопроєкти про штучний інтелект на тлі зростаючого інтересу до вирішення питань, пов'язаних з цією технологією.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Один із законопроєктів вимагає від уряду США бути прозорим при використанні штучного інтелекту для взаємодії з людьми. Інший же передбачає створення офісу для визначення того, чи залишаються Сполучені Штати конкурентоспроможними в галузі новітніх технологій.

Сенатор Гері Пітерс, демократ, який очолює комітет з питань внутрішньої безпеки, разом із сенаторами -республіканцями Майком Брауном і Джеймсом Ленкфордом представили законопроєкт, який зобов'язує урядові установи США повідомляти людей, коли установа використовує штучний інтелект для взаємодії з ними.

Законопроєкт також зобов'язує відомства створити можливість для людей оскаржувати будь-які рішення, ухвалені штучним інтелектом.

Читайте також: Потенційна заборона діпфейків: Австралія планує регулювати штучний інтелект

Сенатори-демократи Майкл Беннет і Марк Уорнер, разом із сенатором-республіканцем Тоддом Янгом представили законопроєкт про створення Офісу аналізу глобальної конкуренції, який має на меті забезпечити, щоб Сполучені Штати залишалися в перших рядах у розвитку штучного інтелекту.

Як повідомляв Укрінформ, провідні керівники в галузі штучного інтелекту, включаючи генерального директора OpenAI Сема Альтмана, приєдналися до експертів і професорів, щоб порушити питання про "ризик вимирання від ШІ", і закликали політиків прирівняти штучний інтелект до ризиків, пов'язаних з пандеміями і ядерною війною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-