Понад 20 українських військових розробок можуть посилити оборону країни — Федоров

Понад 20 українських військових розробок можуть посилити оборону країни — Федоров

Укрінформ
Понад 20 українських військових розробок, поданих до defense-tech кластера Brave1, мають потенціал посилити оборону України.

Як передає Укрінформ, про це віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив у Фейсбуці, говорячи про перші результати роботи Brave1.

"За три тижні після запуску кластера отримали понад 120 ідей від інженерів, які стануть game-changer на фронті", — зазначив Федоров.

Серед поданих до кластера проєктів:

  • важкий тактичний ударний квадрокоптер для розвідки й ураження важкоброньованих цілей, стійкий до дії систем радіоелектронної боротьби на всіх каналах;
  • дистанційно керований бойовий модуль, що допоможе сформувати потужні лінії оборони. Передбачений для установки на блокпостах, пунктах спостереження, вогневих позиціях у зоні міської забудови, полі тощо;
  • комплект, який спрощує використання систем супутникового зв’язку, забезпечує мобільність і компактність. Встановити його можна на даху автомобіля;
  • універсальний детонаційний радіомодуль, стійкий до РЕБ. Модулі його є на 100% взаємозамінними — працюють одночасно як передатчик і приймач.
Читайте також: Мінцифри та САП спільно посилюватимуть «Армію дронів»

"Команда працює 24/7, щоб зібрати й передати на експертизу Силам оборони якомога більше якісних і ефективних рішень українських розробників, які потрібні на фронті просто зараз", — наголосив віцепрем’єр.

Федоров закликав подавати проєкти через Brave1, щоб разом наблизити перемогу та вивести Україну на перше місце у сфері defense-tech у світі.

Читайте також: Мінцифри у середу презентує оновлену платформу Дія.Освіта

Як повідомлялося, кластер Brave1 – це платформа для об'єднання державних і приватних ініціатив з розробки інноваційних рішень в інтересах сил оборони та безпеки.

Станом на 12 травня до Brave1 були подані понад 100 ідей, які можуть допомогти Україні здобути технологічну перевагу над ворогом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-