ЄС планує прокласти підводний інтернет-кабель у Чорному морі, щоб зменшити залежність від росії

ЄС планує прокласти підводний інтернет-кабель у Чорному морі, щоб зменшити залежність від росії

Укрінформ
Європейський Союз має намір прокласти підводний інтернет-кабель через Чорне море, щоб поліпшити зв'язок з Грузією і зменшити залежність від комунікаційної інфраструктури, яка проходить через росію.

Про це повідомляє Financial Times із посиланням на джерела, передає Укрінформ.

У документі Європейської комісії йдеться про те, що 1100-кілометровий кабель коштуватиме 45 мільйонів євро. Він призначений для того, щоб з'єднати Європу з Кавказом і зменшити "залежність від наземного оптоволоконного зв'язку, що проходить через росію".

"ЄС і Грузія у 2021 році попередньо погодилися, що цей кабель є необхідністю, а конфлікт в Україні надав проєкту додаткового імпульсу, обґрунтувавши необхідність зменшити залежність від "зв'язків, які не є безпечними або стабільними", - повідомило виданню джерело, знайоме з цим питанням.

Однак проєкт все ще перебуває на стадії розгляду і на його реалізацію не виділено жодних коштів.

"Британська телекомунікаційна корпорація Vodafone також має плани щодо прокладання підводного кабелю в Чорному морі", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Демократичні країни мають встановити правила для просування безпечного інтернету - Блінкен

Її проєкт під назвою Kardessa з'єднає Україну з Болгарією, Туреччину з Грузією, а потім піде під землю до Вірменії, Казахстану і далі в Азію.

Як повідомляв Укрінформ, «Укрзалізниця» для аналізу звернень пасажирів використовує ChatGPT – штучний інтелект (ШІ), який працює на основі технології глибокого навчання.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-