Китайський багаторазовий космічний корабель після 9 місяців на орбіті повернувся на Землю

Китайський багаторазовий космічний корабель після 9 місяців на орбіті повернувся на Землю

Укрінформ
Китайський експериментальний космічний корабель багаторазового використання у понеділок вранці успішно повернувся на Землю після завершення 276-денної місії на навколоземній орбіті.

Про це з посиланням на дані Центру запуску супутників Цзюцюань повідомляє China Daily, передає Укрінформ.

У короткому пресрелізі Центру йдеться, що успішне випробування «знаменує собою великий прорив у китайській технології багаторазових космічних кораблів, які забезпечать зручний і доступний спосіб пересування між космосом і Землею».

Космічний корабель був запущений ракетою-носієм Long March 2F із космодрому Цзюцюань 5 серпня минулого року. Метою його виведення на навколоземну орбіту були перевірка технологій багаторазового використання та обслуговування в космосі.

Читайте також: У Туреччині визначилися з кандидатами на космічну мандрівку

Ця місія була другим випробуванням Китаєм свого багаторазового експериментального космічного корабля.

Попереднього разу випробування корабля на орбіті проводилось у вересні 2020 року, коли він перебував у космосі трохи менше двох днів.

Читайте також: Північна Корея модернізує ракетно-пусковий комплекс для виведення супутників у космос

На переконання експертів, космічні кораблі багаторазового використання матимуть широкий спектр застосування, зокрема, для здійснення космічних турів для цивільних осіб, транспортування астронавтів, поповнення запасів космічних станцій і розміщення супутників на орбіті. Їх використання дозволить зменшити супутні витрати та підвищити ефективність роботи

Як повідомляв Укрінформ, на космодромі Веньчан на півдні Китаю встановили вантажний корабель «Тяньчжоу-6» та ракету-носій «Чанчжен-7 Y7», яка має вивести його на орбіту.

Фото: Сіньхуа

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-