Північна Корея модернізує ракетно-пусковий комплекс для виведення супутників у космос

Північна Корея модернізує ракетно-пусковий комплекс для виведення супутників у космос

Укрінформ
Північна Корея, як свідчать знімки з супутника, модернізує свій головний ракетно-пусковий комплекс Сохе на північному заході країни, який використовується для виведення супутників на навколоземну орбіту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє американський аналітичний центр 38 North, який здійснює моніторинг ракетно-ядерної програми КНДР.

Нещодавні комерційні супутникові зображення зафіксували забудову поблизу Сохе прибережної території, яка раніше використовувалась для сільськогосподарських цілей.

Читайте також: КНДР активно розбудовує ядерний науковий комплекс, де може вироблятися збройовий уран

Приблизно на початку квітня на цій території було знесено сільськогосподарські будівлі й між 19 - 30 квітня розпочалося нове будівництво.

Ракетний пусковий комплекс Сохе також є місцем, де Північна Корея провела випробування своїх основних систем озброєння, включаючи твердопаливний ракетний двигун високої тяги в грудні минулого року.

«Незрозуміло, що означатиме це нове будівництво, але воно, ймовірно, є частиною загальних зусиль Пхеньяна з модернізації та вдосконалення об’єкта для запуску супутників відповідно до завдань Кім Чен Ина, поставлених у березні 2022 року», - йдеться у повідомленні.

Тоді, як повідомляли державні ЗМІ КНДР, північнокорейський лідер оглянув об’єкт і наказав його модернізувати.

Читайте також: КНДР заявила, що стримування її ядерних амбіцій загрожує глобальній безпеці

Як раніше повідомляв Укрінформ, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин наказав Агентству космічного розвитку країни підготувати виведення в космос першого військового розвідувального супутника КНДР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-