Останні зміни у Twitter допомагають авторитарним режимам ширити пропаганду

Останні зміни у Twitter допомагають авторитарним режимам ширити пропаганду

Дослідження
Укрінформ
Запроваджені нещодавно зміни до платформи Twitter допомагають авторитарним режимам поширювати свою пропаганду.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише АР.

“За даними дослідження, Твіттер-сторінки, які ведуть авторитарні уряди росії, Китаю та Ірану отримують вигоду від нещодавніх змін у соціальній мережі, що дали їм змогу легше залучати нових читачів та транслювати пропаганду й дезінформацію більшій кількості людей”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Twitter відновив синю галочку для відомих акаунтів

Зазначається, що до цього висновку дійшли дослідники лондонської громадської організації “Reset”, яка відстежує використання авторитарними урядами соціальних медіа для поширення пропаганди.

“Твіттер більше не позначає контрольовані державою ЗМІ й пропагандистські агентства й не перешкоджає автоматичному пропагуванню їх контенту. Ці дві зміни, запроваджені продовж останніх тижнів, суттєво посилили спроможність кремля використовувати американську платформу для поширення брехні та дезінформації про російське вторгнення до України, політику США й інші теми”, - стверджує АР.

Читайте також: Кінг пропонує передати свою синю галочку у Twitter Фонду Притули

російські державні ЗМІ тепер отримують на 33% більше переглядів, ніж кілька тижнів тому, коли ці зміни ще не набули чинності.

“Йдеться про понад 125 тис. додаткових переглядів кожного повідомлення. Серед них такі, що натякають на роль ЦРУ в терактах 11 вересня 2001 року, розкрадання очільниками України іноземної допомоги та виправдання російського вторгнення до України через нібито розгортання США секретних біолабораторій в країні”, - зауважує агентство.

Читайте також: Маск відповів Кінгу, що задонатив $100 мільйонів для України

Збільшили кількість читачів після запровадження змін й державні медіа Китаю й Ірану. Офіційної інформації стосовно того, коли саме Твіттер ухвалив рішення змінити свою політику стосовно державних ЗМІ немає, але найімовірніше це було зроблено наприкінці минулого місяця.

“До змін користувачі, зацікавлені у кремлівській пропаганді, мали навмисно шукати сторінку чи конкретні повідомлення. Тепер же їх можна пропагувати або рекомендувати як будь-який інший контент”, - підсумовує АР.

Як повідомляв Укрінформ, компанія Twitter після того, як її придбав американський мільярдер Ілон Маск, зняла обмеження на облікові записи, пов’язані з кремлем.

Радник Офісу президента України Михайло Подоляк розкритикував політику Twitter щодо висвітлення інформації про війну в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-