Найбільший німецький виробник військової техніки та боєприпасів зазнав кібератаки

Найбільший німецький виробник військової техніки та боєприпасів зазнав кібератаки

Укрінформ
Найбільший німецький виробник військової техніки та боєприпасів - концерн Rheinmetall – зазнав чергової кібератаки.

Про це, як передає Укрінформ, повідомляє Spiegel.

Цього разу жертвою хакерів став цивільний бізнес компанії. Жертвою кіберзлочинців стала група Dax Rheinmetall: постраждали кілька дочірніх компаній Rheinmetall по всьому світу, включаючи компанію Kolbenschmidt, де в п’ятницю вийшли з ладу різні системи. Виробництво там призначене в першу чергу для промислових клієнтів і компаній в автомобільному секторі.

«Збій не вплине на військовий бізнес трьох підрозділів Vehicle Systems, Weapon and Ammunitions and Electronic Solutions», - запевнив речник групи.

Розмір завданих збитків наразі з’ясовується. Прокуратура Кельна порушила кримінальну справу. Наразі не відомо, хто стоїть за нападом.

Читайте також: російські хакери відстежують гумконвої в Україні через камери спостереження у кафе

Rheinmetall, за власними заявами, входить до трійки найбільших виробників військової техніки та боєприпасів у західному світі. Зараз ринкова вартість Rheinmetall становить понад 10 мільярдів євро. Ціна акцій зросла більш ніж удвічі після російського вторгнення в Україну рік тому. У цивільних сферах Rheinmetall є постачальником, зокрема, для автомобільної промисловості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-