У Британії оштрафували TikTok майже на $16 мільйонів

У Британії оштрафували TikTok майже на $16 мільйонів

Укрінформ
Регуляторний орган Великої Британії оштрафував соцмережу TikTok на майже 16 мільйонів доларів за неправомірне використання персональних даних дітей.

Про це повідомляє The Independent, передає Укрінформ.

Як зазначається, Офіс комісара з питань інформації (ICO) застосував санкцію через низку порушень закону про захист персональних даних, зокрема неправомірне використання даних дітей.

В офісі стверджують, що соцмережа не отримала згоди від батьків приблизно 1,4 мільйона британських дітей віком до 13 років, які використовують цю платформу.

"Існують закони, які гарантують, що наші діти будуть у такій же безпеці в цифровому світі, як і у фізичному. TikTok не дотримувався цих законів", - заявив комісар з питань інформації Великої Британії Джон Едвардс.

Таким чином, приблизно один мільйон дітей віком до 13 років отримали доступ до платформи, а TikTok незаконно збирав та використовував їхні особисті дані.

Як повідомлялося, уряд Австралії запровадив заборону на використання китайського додатку TikTok на всіх пристроях, які належать державним чиновникам.

Читайте також: Австралія заборонила TikTok на пристроях чиновників

У грудні 2022 року верхня палата Конгресу США одностайно проголосувала за проєкт закону, що забороняє використання застосунку TikTok на державних телефонах та пристроях з огляду на безпеку та приналежність соцмережі китайським виробникам.

TikTok також заборонили на офіційних пристроях у Канаді, Бельгії, Індії, Данії, Чехії, Великій Британії та Новій Зеландії. Запровадження аналогічної заборони заплановане у Нідерландах.

Водночас у TikTok рішуче заперечували звинувачення щодо передачі даних користувачів китайському уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-