Україна має бути більш проактивною у пошуку партнерів для відбудови – Трофімцева

Україна має бути більш проактивною у пошуку партнерів для відбудови – Трофімцева

Укрінформ
Українська сторона має більш активно долучатися до спільних з Німеччиною проєктів на базі Платформи з відновлення України, яку було офіційно започатковано 27 березня в Берліні.

Таку думку в коментарі Укрінформу висловила посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ Ольга Трофімцева.

«Поки що ми бачимо більше ініціативи з німецької сторони. Дуже хочу, щоби ця Платформа була двосторонньою. Ми маємо говорити проактивно, презентувати себе», – сказала дипломат.

Вона назвала ініціативу німецьких друзів щодо створення Платформи дуже доброю і корисною. Це дає можливість зібрати в одному місці всі пропозиції, адже часто наші зацікавлені організації не знають, де шукати інформацію, зауважила Трофімцева.

Ідея полягає в тому, щоби скоординувати всі зусилля, причому на всіх рівнях – від федерального до комунального – для акумулювання допомоги з відбудови України.

«Найважливішими завданнями Платформи має бути координація, комунікація, інформація», – зазначила Трофімцева.

Вона підтвердила, що акцент у цій ініціативі зроблено саме на неурядових структурах і бізнесі. На думку представниці МЗС, громадянське суспільство може відіграти дуже важливу роль у відбудові держави, бути надзвичайно важливим партнером і для бізнесу, зокрема на регіональному рівні.

«Саме неурядові організації і ініціативи дають багато імпульсів, у тому числі і державним установам», – зазначила вона.

Трофімцева також висловила побажання, щоби вебсторінка Платформи, яка розміщена на сайті німецького Міністерства економічного розвитку та співробітництва, невдовзі стала двомовною. Поки що вона представлена лише німецькою версією.

Читайте також: У Берліні запустили Платформу з відновлення України

У першій конференції на базі Платформи, яка відбулася 27 березня у згаданому вище німецькому міністерстві, взяли участь міністр Свенья Шульце, державний секретар Міністерства економіки Удо Філіпп, посол України Олексій Макеєв, більш як 100 представників муніципалітетів, бізнесу, громадянського суспільства та науки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-