Данілов: кремль узяв білорусь у «ядерні заручники»

Данілов: кремль узяв білорусь у «ядерні заручники»

Укрінформ
Заява президента рф володимира путіна про розміщення тактичної ядерної зброї в білорусі є кроком до внутрішньої дестабілізації в країні.

Таку думку висловив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов у Твіттері, передає Укрінформ.

«Заява путіна про розміщення тактичної ядерної зброї в білорусі – крок до внутрішньої дестабілізації країни – максимально підвищує рівень негативного сприйняття і суспільного відторгнення у білоруського суспільства росії та путіна. кремль взяв білорусь в ядерні заручники», - написав Данілов.

Як повідомлялося, путін 25 березня заявив в інтерв'ю на російському ТБ, що росія має намір розмістити на території білорусі тактичну ядерну зброю. За його словами, рішення розмістити ядерну зброю в білорусі ухвалене після того, як Велика Британія заявила про намір надати Україні снаряди зі збідненим ураном. Такі снаряди не належать до ядерної зброї.

Читайте також: У Німеччині розкритикували рішення путіна розмістити ядерну зброю в білорусі

У Білому домі заявили, що наміри звинуваченого в міжнародних злочинах путіна ніяк не вплинуть на стратегічну ядерну позицію США.

Водночас в Інституті вивчення війни (ISW) вважають, що президент росії, ймовірно, мав намір розмістити російську ядерну зброю в білорусі ще до повномасштабного вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-