Зеленський почув конкретну готовність Японії разом мобілізувати світ для захисту від терору рф

Зеленський почув конкретну готовність Японії разом мобілізувати світ для захисту від терору рф

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський зазначив, що на зустрічі із Прем’єр-міністром Японії Фуміо Кішідою почув конкретну готовність цієї країни працювати разом, аби  мобілізувати світ для міжнародного порядку, для захисту від агресії та російського терору.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав у своєму зверненні до співвітчизників, передає Укрінформ.

«Але сьогодні я почув також і цілком конкретну готовність Японії працювати разом із нами, щоб іще активніше мобілізувати світ для міжнародного порядку, для захисту від агресії, для захисту від російського терору. Дякую, Японіє!

Відео: ОП

Дякую всім, хто допомагає нам захищати свободу й звільняти нашу землю», - сказав Зеленський.

Загалом переговори з Кішідою він вважає доволі продуктивними. Підкреслив, що цей візит відбувається в час, коли Японія головує  у «Великій сімці» демократичних держав. «Тож з урахуванням міцності Японії, лідерства цієї держави в Азії у захисті миру й міжнародного порядку, заснованого на правилах, а також відповідальності Японії як головуючої в «Групі семи» наші сьогоднішні переговори справді можуть дати глобальний результат. Ми обговорили й безпекові питання, і політичні, і санкційні, і економічні, і гуманітарні. Є готовність Японії долучитися до нашої відбудови – бути лідером у цих економічних та інфраструктурних процесах», - наголосив глава держави.

Він нагадав про те, що Прем’єр-міністр Японії почав свій візит в Україну з відвідання Бучі. З ушанування пам’яті всіх, чиї життя були забрані російським терором. Він відвідав Стіну памʼяті в Києві, біля Михайлівського собору, ушанував наших воїнів, які загинули за Україну.

Читайте також: Прем’єр Японії у Києві закликав путіна негайно припинити агресію проти України

«І це дуже важливо, коли глобальні лідери проявляють хоробрість, відвідуючи Україну попри всі ризики, і проявляють повагу – повагу до наших людей, які воюють не лише за свою державу, за українську незалежність, а й за те, щоб у світі все ж збереглися й діяли цивілізовані правила, цивілізоване життя», - підкреслив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, 21 березня Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда прибув до Києва на запрошення Президента Володимира Зеленського.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-