SpaceX запустила екіпаж останньої космічної станції на орбіту для NASA

SpaceX запустила екіпаж останньої космічної станції на орбіту для NASA

Відео
Укрінформ
Ракетна компанія Ілона Маска SpaceX запустила екіпаж із чотирьох осіб на орбіту на шляху до Міжнародної космічної станції (МКС) у четвер вранці.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Ракета-носій SpaceX, що складається з ракети Falcon 9 з автономною капсулою Сrew Dragon під назвою Endeavour, стартувала о 12:34 за східним часом (05:34 за Гринвічем) з Космічного центру Кеннеді NASA на мисі Канаверал, штат Флорида.

Запуск 25-поверхового космічного корабля було показано у прямій вебтрансляції NASA.

Політ відбувся через 72 години після того, як початкова спроба запуску була припинена в останні хвилини зворотного відліку вранці у понеділок через блокування потоку рідини для запалювання двигуна.

Читайте також: SpaceX показала новітні супутники Starlink

За інформацією NASA, проблему вдалося вирішити шляхом заміни засміченого фільтра та очищення системи.

Приблизно через дев’ять хвилин після запуску в четвер верхній ступінь ракети доставив Crew Dragon на попередню орбіту, коли він летів у космосі зі швидкістю, яка у 20 разів перевищувала швидкість звуку.

Тим часом багаторазовий прискорювач нижнього ступеня Falcon повернувся на Землю та безпечно приземлився на аварійному судні, яке плавало в Атлантиці.

Подорож до МКС-лабораторії, що обертається на висоті приблизно 250 миль (420 кілометрів) над Землею, триватиме майже 25 годин, а зустріч запланована приблизно на 01:15 ранку за східним часом (06:15 за Гринвічем) у п’ятницю.

Шестимісячна наукова місія екіпажу охоплюватиме близько 200 експериментів і демонстрацій технологій, від дослідження росту людських клітин у космосі до контролю за горючими матеріалами в умовах мікрогравітації.

Читайте також: Прикарпатський університет увійшов до консорціуму, який досліджує космос

Місія Crew 6 є шостою довгостроковою командою МКС, яку NASA проводить на борту SpaceX відтоді як приватне ракетне підприємство Ілона Маска почало відправляти американських астронавтів на орбіту в травні 2020 року.

Як повідомляв Укрінформ, NASA і SpaceX у понеділок вранці відклали запуск капсули з двома американськими астронавтами, російським космонавтом і членом екіпажу з Об’єднаних Арабських Еміратів за кілька хвилин до запланованого вильоту з Флориди на Міжнародну космічну станцію (МКС).

Фото: Twitter/SpaceX

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-