ЄС виділив понад €17 мільйонів на проєкт підтримки України у сфері діджитал

ЄС виділив понад €17 мільйонів на проєкт підтримки України у сфері діджитал

Укрінформ
Європейський Союз запускає проєкт «Цифрова трансформація для України» (DT4UA), в межах якого виділяє 17,4 млн євро.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу Міністерства цифрової трансформації.

«Незважаючи на повномасштабну війну росії, Україна демонструє один із найдинамічніших процесів цифрової трансформації в усьому світі. Наш обов’язок – допомогти забезпечити безперервний розвиток цифрових послуг в Україні. Ці послуги, необхідні під час війни, залишаються актуальними і в процесі відновлення. Саме тому Європейський Союз підтримує Україну в покращенні надання цифрових послуг та електронному урядуванні», - зазначив посол Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас.

У межах проєкту кошти спрямують на чотири ключові напрями: розвиток цифрових послуг та застосунку «Дія»; вдосконалення обміну даними між реєстрами та держустановами; розвиток інфраструктури електронної ідентифікації відповідно до регламенту eIDAS та системи електронного управління, що дозволить прозоро розглядати кримінальні справи.

Читайте також: Україну вилучили зі списку країн, у яких заблокований ChatGPT зі штучним інтелектом

Команда Мінцифри впроваджуватиме проєкт разом з європейськими партнерами з Естонської академії електронного управління, яка вже 12 років співпрацює з українським держсектором. Зараз академія впроваджує в Україні чотири проєкти із загальним бюджетом 41 мільйон євро.

Як повідомлялось, Європейський Союз підтримує цифрову трансформацію України з 2016 року із загальним бюджетом понад 51 мільйон євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-