Астрономи виявили нову екзопланету неподалік від Землі

Астрономи виявили нову екзопланету неподалік від Землі

Укрінформ
Міжнародна група вчених виявила у космосі нову екзопланету K2-415b завбільшки із Землю, яка знаходиться за 72 світлових років від нашої планети.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Space.com.

K2-415b обертається навколо сусідньої червоної карликової зірки K2-415. Сама ж екзопланета знаходиться надзвичайно близько до K2-415, настільки близько, що їй потрібно лише близько чотирьох земних днів, щоб завершити своє обертання навколо неї.

За попередніми оцінками, екзопланета приблизно в три рази масивніша за Землю, незважаючи на те, що радіус її всього в 1,015 разів перевищує радіус нашої планети.

Читайте також: Hubble показав галактичне тріо в сузір'ї Волопаса

Астрономи ідентифікували екзопланету завдяки даним нині вже неіснуючого космічного телескопа NASA Kepler, його другорядної місії K2 та його наступника Transiting Exoplanet Survey Satellite.

Зазначається, що хоча K2-415b не є найближчою відомою екзопланетою до Землі, у космічному масштабі вона є одним із наших близьких сусідів.

Читайте також: Астрономи виявили у космосі нову екзопланету

Як повідомляв Укрінформ, астрономи Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA) оголосили про виявлення нової планети розміром із Землю.

Нововиявлена планета під назвою TOI 700 e є частиною системи TOI 700 і становить 95% розміру Землі та, ймовірно, є кам’янистою.

Фото: NASA/JPL-Caltech

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-