Україна отримала вже 30 тисяч терміналів Starlink

Україна отримала вже 30 тисяч терміналів Starlink

Укрінформ
Україна отримала 8 тисяч терміналів Starlink від Польщі, вони вже передані енергетикам, медикам та в «пункти незламності». Загалом, країні передали вже 30 тисяч терміналів.

Як передає Укрінформ, про це повідомив віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Телеграмі.

«Останню партію — 8 тисяч терміналів – допомогла придбати Польща. Сотні Starlink з цієї партії вже працюють в «пунктах незламності» по всій країні. Ще частину передали енергетикам та медикам», – зауважив міністр.

За словами Федорова, 30 тисяч терміналів Starlink вже в Україні. Команда Мінцифри працює, щоб забезпечити ще більше терміналів. Міжнародні партнери допомагають у цьому.

Читайте також: Німеччина надасть Україні €20 мільйонів на Starlink

«Термінали Starlink стали частиною критичної інфраструктури України. Завдяки ним українці залишаються на зв‘язку там, де не працює звичайна мережа під час відключень світла», – додав міністр.

Як повідомлялося, нині Україна вважається однією з держав з найбільшою кількістю терміналів Starlink. Від початку повномасштабного вторгнення рф країна отримала понад 22 тис. терміналів за ініціативою Мінцифри.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-