«У нас немає модераторів, які працюють із Москви»: у Meta розповіли, як модерують пости українців

«У нас немає модераторів, які працюють із Москви»: у Meta розповіли, як модерують пости українців

Укрінформ
Наразі у материнської компанії Facebook та Instagram 15 000 рецензентів контенту, з українським працюють українські модератори.

Про це Meta повідомила у відповідь на запит Forbes, передає Укрінформ.

Загалом питаннями безпеки у компанії опікуються 40 000 людей. З них 15 000 – рецензенти контенту. Їхні команди розташовані по всьому світу в різних часових поясах, ідеться у відповіді пресслужби Meta на запит Forbes.

«Всупереч деяким міфам, у нас немає і ніколи не було модераторів, які працюють із Москви. У нас там також немає і ніколи не було офісу», - наголошується у відповіді на запит.

Регіональний офіс, що керує 28 країнами всього регіону Центральної та Східної Європи, включно з Україною, розташований у Варшаві.

Читайте також: Twitter не дозволятиме користувачам рекламувати акаунти в інших соцмережах

Для перевірки вмісту постів та скарг користувачів компанія використовує поєднання людської праці та технологій штучного інтелекту (AI). У цих командах працюють носії української мови, які розуміють локальний контекст.

Український контент, який потребує мовної та культурної експертизи, перевіряють українські модератори.

У Meta також стверджують, що кількість скарг не вливає на рішення про видалення контенту. Якщо допис не порушує правил і стандартів соцмережі, навіть велика кількість скарг не призведе до бану.

Як повідомлялося раніше, від початку повномасштабного російського вторгнення українські користувачі постійно стикаються з «антивоєнною» модерацією в соцмережах. Пов’язані з війною та її наслідками сторінки й дописи у Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, LinkedIn систематично блокуються й видаляються. Однак самі компанії не розкривають точних алгоритмів модерації.

Читайте також: російська розвідка моніторить соцмережі українців - Міноборони

«Незалежно від того, хто публікує вміст, ми не дозволяємо нічого, що суперечить нашій політиці. Ці правила глобальні», - повідомили Forbes у Meta.

На початку російського вторгнення в Україну Meta створила Центр спеціальних операцій (Special Operations Center). У Meta його називають ще однією лінією захисту від дезінформації, що дає змогу швидше видаляти контент, який порушує стандарти й правила спільноти.

«Ми працюємо з понад 90 партнерами з перевірки фактів більш ніж 60 мовами, щоб переглядати й оцінювати точність вмісту», – йдеться у відповіді для Forbes. У компанії стверджують, що збільшили фінансування для українських партнерів із фактчеку, не уточнюючи їхню кількість та суми.

Читайте також: росіяни про умови здачі в полон можуть дізнатися через соцмережі – розвідка

Міністерство цифрової трансформації України неодноразово заявляло, що працює над подоланням проблеми із блокування постів про війну та російські злочини в Україні, однак наразі чіткого рішення немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-