російські хакери розсилають листи від імені Держспецзв’язку

російські хакери розсилають листи від імені Держспецзв’язку

Укрінформ
В Україні фіксують масове розповсюдження електронних листів зі шкідливими посиланнями від імені Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу Держспецзв'язку у Телеграмі.

Зазначається, що таку активність пов'язують із хакерською групою UAC-0010 (Armageddon).

Як застерігають у відомстві, в разі переходу за посиланням із листа на комп’ютері буде створений RAR-архів (наприклад, «08.11.2022.rar»), що містить файл-ярлик із назвою «Засоби ТЗІ, які мають експертний висновок про відповідність до вимог технічного захисту інформації.lnk». Його відкриття призведе до завантаження шкідливих програм, зокрема і тих, що викрадають дані.

Наголошується, що розсилка електронних листів здійснюється за допомогою сервісу @mail.gov.ua. Тобто зловмисники ще ретельніше маскуються під представників державних органів.

Хакерське угрупування UAC-0010 (Armageddon) пов’язують із фсб рф. Від початку повномасштабного воєнного вторгнення росії вони належать до переліку найактивніших угруповань, які атакують нашу країну.

Читайте також: російські хакери атакували сайти американських аеропортів - CNN

Як повідомлялось, наприкінці жовтня зафіксоване розсилання шкідливих електронних листів від імені низки структур сектору безпеки і оборони – пресслужби Генштабу ЗСУ та Служби безпеки України. Не виключено, що таке «прикриття» хакери можуть використовувати і надалі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-