NASA планує запустити місію Psyche у 2023 році

NASA планує запустити місію Psyche у 2023 році

Укрінформ
Космічну місію Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) Psyche (Психея) продовжили, тепер її планують запустити 10 жовтня 2023 року.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт NASA.

Запуск місії до однойменного астероїда "16 Психея", розташованого у головному поясі астероїдів між орбітами Марса та Юпітера, планувався на 2022 рік. Однак через проблеми з розробкою місії її запуск перенесли на наступний рік. Цьогорічну місію планували відправити ракетою Falcon Heavy компанії SpaceX.

Читайте також: Літак Руслан доставив до США супутник для SpaceX

Зазначається, що команда місії продовжує завершувати тестування польотного програмного забезпечення космічного корабля, готуючись до нової дати запуску.

Новий профіль польоту схожий на той, який спочатку був запланований на серпень 2022 року, з використанням гравітації Марса в 2026 році, щоб відправити космічний корабель на його шлях до астероїда "16 Психея".

Очікується, що з датою запуску в жовтні 2023 року космічний корабель Psyche прибуде до астероїда в серпні 2029 року.

Читайте також: Зонд NASA зробив неймовірні знімки Землі й Місяця

Місія Psyche необхідна для дослідження походження планетарних ядер за допомогою вивчення металевого астероїда "16 Психея". Місія матиме змогу охарактеризувати геологію, форму і елементний склад, магнітне поле і розподіл маси "16 Психеї". Очікується, що місія покращить розуміння небулярної гіпотези і внутрішньої структури планетних систем.

Фото: NASA/JPL-Caltech/ASU

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-