Транспортні компанії України та Польщі піддалися атаці програм-вимагачів — Microsoft

Транспортні компанії України та Польщі піддалися атаці програм-вимагачів — Microsoft

Укрінформ
Центр аналізу загроз Microsoft (MSTIC) виявив докази нової кампанії програм-вимагачів, націленої на транспортні та логістичні компанії в Україні та Польщі.

Про це повідомляється у блозі Microsoft, передає Укрінформ.

Як зазначається, 11 жовтня упродовж години програма-вимагач «Prestige», яка раніше не була ідентифікована, атакувала широкий спектр систем.

Ця програма шифрує дані жертви і залишає записку з вимогою викупу, в якій говориться, що дані можна розблокувати тільки при покупці інструменту для розшифровки.

Читайте також: російські хакери атакували сайти американських аеропортів - CNN

Хто саме стоїть за атаками, поки не вдалося з’ясувати. Однак, на думку, фахівців Microsoft, вони схожі на ранні атаки російської кібергрупи, пов'язаної з урядом.

Зокрема об'єкти нової програми-вимагача збігаються із жертвами іншої кібератаки з метою знищення даних, в якій брало участь шкідливе програмне забезпечення FoxLoad або HermeticWiper. Ця атака вразила сотні комп'ютерів в Україні, Литві та Латвії на початку повномасштабного російського вторгнення, пише Reuters.

Читайте також: Хакери потужно атакують посилання на збір коштів на дрони-камікадзе

Як повідомляв Укрінформ, понад десяток американських вебсайтів, у тому числі кількох найбільших аеропортів США, були заблоковані в понеділок внаслідок кібератак, відповідальність за які взяли на себе російськомовні хакери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-