В Україні протягом жовтня триватиме Місяць кібербезпеки - Щиголь

В Україні протягом жовтня триватиме Місяць кібербезпеки - Щиголь

Укрінформ
Протягом жовтня в США, країнах Європейського Союзу, а також в Україні проводять Місяць кібербезпеки. Його мета – привернення уваги суспільства до питань кіберзахисту та необхідності відповідальної поведінки кожного у кіберпросторі.

На цьому наголосив голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь, передає Укрінформ із посиланням на сайт відомства.

"Для нашої країни – це особливо важливий захід, адже однією зі складових війни росії проти України є саме кіберфронт. Робота над посиленням захисту нашої держави від російських кібератак триває щоденно і цілодобово. Під час Місяця кібербезпеки ми хочемо акцентувати українців на тому, що докладати зусиль у протистоянні ворогу ми повинні усі разом. Триває перша у світі кібервійна, і спільна робота над посиленням кіберзахисту дозволить Україні перемогти росію на цьому фронті. Громадянам зараз як ніколи важливо дотримуватися правил кібергігієни. Представникам об’єктів критичної інфраструктури – провести аудит своїх систем, бути у постійному контакті з нашою Урядовою командою реагування на комп’ютерні надзвичайні події CERT-UA. Відповідальність кожного – дбати про власну кібербезпеку, захищаючи таким чином і країну», – підкреслив Щиголь.

Читайте також: Україна і ЄС провели другий раунд Діалогу з кібербезпеки

Голова Держспецзв’язку також нагадав, що Україна активно співпрацює з міжнародними партнерами у сфері кіберзахисту. Так, наприкінці вересня відбувся другий кібердіалог «Україна-ЄС», де, зокрема, обговорювали і питання відбиття російських кібератак.

«Кіберпростір не має кордонів, і всі ми перебуваємо під постійною загрозою спільного ворога. Наш захист має бути синхронізованим», – зазначив Щиголь і закликав долучитись до Місяця кібербезпеки.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний директор Національного центру кібербезпеки (NCSC) Великої Британії Лінді Кемерон відзначила надійний кіберзахист України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-