Бербок визнала, що Німеччина раніше не дуже уважно дослухалася до оцінки партнерів щодо росії

Бербок визнала, що Німеччина раніше не дуже уважно дослухалася до оцінки партнерів щодо росії

Укрінформ
Європа стала сильнішою, відколи Німеччина почала провадити спільну з іншими членами ЄС лінію щодо росії.

Про це заявила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок на Варшавському безпековому форумі, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми здобудемо безпеку лише без, а не з росією володимира путіна. Це було важливе зрушення в німецькій політиці», - сказала Бербок.

Вона визнала, що Німеччина раніше не дуже уважно дослухалася до «правильної оцінки багатьох партнерів» щодо росії.

«Тепер, коли ми змінили курс, все стало кристально зрозумілим для уряду, для ЗМІ, для народу… Ми впораємося лише разом з усіма друзями в Європі, особливо тепер, коли Німеччина грає у спільній команді. Ми маємо триматися разом і не допустити у цій ситуації розколу ззовні… росія саме зараз використовує свій черговий інструмент гібридної війни – розділення Європи. Тому дуже важливо надіслати чіткий сигнал, що путіну цього не вдасться», - підкреслила Бербок.

Вона назвала позитивним знаком те, що США та Європа, НАТО і ЄС наразі ближчі, ніж будь-коли. Трансатлантична солідарність, партнерство, довіра є «найсильнішою зброєю також у протидії росії», підкреслила Бербок.

Читайте також: Євросоюз готує відповідь на «приєднання» до рф територій України – Бербок

Своєю чергою міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський зауважив, що під час цієї жахливої війни, яку путін веде проти України, «Центральна та Східна Європа мають певне політичне лідерство».

На його переконання, ЄС потребує політичного лідерства тих країн, які справді можуть змінити ситуацію. Втім, Європа, на його думку, не потребує одного лідера, який диктував би, якою має бути політика, адже є добре налагоджений «механізм багатосторонності». Європі потрібні добрі ідеї та добре бачення, зазначив міністр.

Як повідомлялося, Варшавський безпековий форум проходить у столиці Польщі 4-5 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-