У Львові виготовили на 3D-принтері та встановили найлегший у світі протез

У Львові виготовили на 3D-принтері та встановили найлегший у світі протез

Фото, відео
Укрінформ
Найлегший у світі протез, надрукований на 3D-принтері, встановили у Національному реабілітаційному центрі “Незламні”. Його отримав 33-річний Юрій Бахір. Він втратив руку внаслідок мінно-вибухової травми.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі Першого медоб’єднання Львова.

«Найлегший у світі протез, надрукований на 3D-принтері, встановили у Національному реабілітаційному центрі “Незламні” Першого медоб’єднання Львова. Його отримав 33-річний Юрій Бахір. Він втратив руку внаслідок мінно-вибухової травми. Це другий такий протез у світі, встановлений українцеві. Перший в США, за сприяння першої леді України Олени Зеленської, отримала 9-річна Саша з Бучі», - поінформували в медзакладі.

Раніше повідомлялося, що в Національному реабілітаційному центрі “Незламні” Першого медоб’єднання Львова встановили перший біонічний протез руки.

Цей же, надрукований на 3D-принтері протез TrueLimb, що встановили Юрію Бахіру, - унікальна розробка американської компанії Unlimited Tomorrow. Це первинний протез. Його можна встановлювати одразу після загоєння ран на ампутованій кінцівці. Завдяки спеціальним сенсорам, скорочуючи м'язи, пацієнт може керувати протезом і рухати пальцями.

У Львові виготовили на 3D-принтері та встановили найлегший у світі протез / Фото: Пресслужба Першого медоб'єднання Львова

Національний реабілітаційний центр «Незламні» розпочав співпрацю з виробником біонічних протезів рук Unlimited Tomorrow у межах розширення програми протезування. У майбутньому завдяки глобальній організації Singularity Group, українському фонду Red Line та провідній креативній агенції Tabasco такими протезами планують забезпечити сотню українців.

“Протезування – це зараз один із пріоритетів нашої роботи, адже функціональних кінцівок потребують сотні пацієнтів. Наш обов’язок про них потурбуватися. І зараз ми можемо це зробити, використовуючи найсучасніші технології. Велику повагу викликає те, що партнери надають українцям біонічні протези безоплатно”, - розповів генеральний директор Першого медоб'єднання Львова Олег Самчук.

У списку очікування на протез TrueLimb уже кілька українських захисників. Серед них - 41-річний Олександр Яшук. Чоловік втратив кінцівку в боях біля Чорнобиля. Каже, функціональний протез йому потрібен, щоб бути корисним і незалежним.

Читайте також: В Івано-Франківську українських воїнів оперуватимуть хірурги зі США

“Там у бою, коли я побачив, що руки немає, я насправді зрадів, що хоч сам живий. Що я ще буду зі своїми рідними, побачу їх, а вони мене. І зараз ця рука для мене - це шанс бути незалежним і корисним. Я зможу їздити на мотоциклі і піднімати рамки з медом на пасіці. Це важливо”, - говорить Яшук.

За словами Істона ЛаШапеля, генерального директора і засновника Unlimited Tomorrow, партнерство з реабілітаційним центром «Незламні» стало результатом спільних інтересів у допомозі постраждалим в Україні та підтримці якомога більшої кількості людей із протезами кінцівок.

«Ми вважаємо це кроком до нашого бачення підвищення якості та доступності протезів у глобальному масштабі”, - додав ЛаШепель.

Читайте також: У Львові вперше провели трансплантацію стовбурових клітин

В лікарні зазначають, що усі, хто потребує протезування, можуть звертатися до Національного реабілітаційного центру “Незламні” Першого медоб’єднання Львова за телефоном: 0 800 333 003.

Як повідомляв Укрінформ, у Національному реабілітаційному центрі “Незламні” Першого медоб’єднання Львова встановили перший біонічний протез руки. Його отримав 33-річний Михайло Юрчук. Захисник втратив руку та ногу навесні під Ізюмом, а сьогодні знову може рухати пальцями.

Оскільки на протезування чекають сотні поранених українців, Національний центр реабілітації «Незламні» спільно з благодійною платформою dobro.ua розпочали благодійний проєкт «Протези для Незламних». Завдяки проєкту щонайменше пів сотні українців отримають надсучасні біонічні протези. Аби допомогти їм, потрібно зібрати 100 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-