У Львові встановили перший біонічний протез руки

У Львові встановили перший біонічний протез руки

Фото
Укрінформ
У Національному реабілітаційному центрі “Незламні” Першого медоб’єднання Львова встановили перший біонічний протез руки. Його отримав 33-річний Михайло Юрчук. Захисник втратив руку та ногу навесні під Ізюмом, а сьогодні знову може рухати пальцями.

Про це Укрінформу повідомила пресслужба Першого медоб’єднання Львова.

У Львові встановили перший біонічний протез руки /Фото надала пресслужба Першого ТМО Львова

“Встановлення першого біонічного протеза - це ще один важливий крок до порятунку українців. Цього потребують сотні людей. І ми працюємо, щоб дати їм цю можливість. Українські лікарі відновлять кожного українця, який постраждав від війни, у наших українських лікарнях. Це мета, яку ми ставимо перед собою в Національному реабілітаційному центрі “Незламні” Першого медоб’єднання Львова. І ми до неї йдемо, щодня розвиваючи протезування, реконструктивну хірургію, ортопедію, систему реабілітації як фізичної, так і психологічної”, - наголосив генеральний директор Першого медоб’єднання Львова Олег Самчук.

У медзакладі розповідають, що тим, хто втратив верхню кінцівку, зазвичай встановлюють гаки або косметичні протези. Перші – для роботи, другі – щоб не привертати увагу. Проте справді якісним рішенням для таких людей є біонічний протез руки. Завдяки спеціальним сенсорам він може відтворювати звичні рухи. Людина напружує м’яз на ампутованій кінцівці – і кисть реагує.

“Захисник України Михайло отримав біонічну руку вдома. Тут тисячі українців зможуть отримати сучасні протези та шанс на щасливе життя. Ми дуже чекали цього дня”, - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

За словами директорки з розвитку Першого медоб’єднання Львова Ірини Заславець, біонічну руку Михайлу Юрчуку встановили коштом Центру “Незламні. Тут з кожним пацієнтом працює мультидисциплінарна команда, яка складається з хірурга, травматолога, протезиста, фахівця з реабілітації та фахівця з ментального здоров'я. Пацієнт не шукає допомоги по різних закладах України і закордону, він отримує її в одному місці, в умовах багатопрофільної лікарні, а українська медицина отримує нову послугу у лікуванні воєнної травми.

Читайте також: В Івано-Франківську українських воїнів оперуватимуть хірурги зі США

Оскільки на протезування чекають сотні поранених українців, Національний центр реабілітації «Незламні» спільно з благодійною платформою dobro.ua розпочали благодійний проєкт «Протези для Незламних». Завдяки проєкту щонайменше пів сотні українців отримають надсучасні біонічні протези. Аби допомогти їм, потрібно зібрати 100 мільйонів гривень.

Читайте також: Клініки Німеччини та Нідерландів лікуватимуть постраждалих з України

Як повідомляв Укрінформ, у Львові відкриють Національний реабілітаційний центр, аналогів якому нема в Європі. За рік тут робитимуть 10 тисяч операцій та зможуть допомогти понад 50 тисячам українців, які постраждали від війни. Попередня вартість створення Національного реабілітаційного центру – 77 млн євро. Будівництво триватиме близько двох років, мова йде про два нові корпуси - хірургічний та реабілітаційний на базі Першого ТМО Львова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-