У Японії провели операцію на серці з використанням особливого типу стовбурових клітин

У Японії провели операцію на серці з використанням особливого типу стовбурових клітин

Укрінформ
Група дослідників із токійського університету Дзюнтендо та Осакського університету провела клінічне випробування з використанням особливого типу стовбурових клітин, щоб знайти нові способи лікування гострих захворювань серця.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NHK.

Дослідники заявили, що пересадили пласти клітин серцевого м'яза пацієнту з гострим порушенням роботи серця.

Зазначається, що клітинні пласти були створені з індукованих плюрипотентних стовбурових клітин (iPS-клітин), отриманих шляхом перепрограмування клітин людського організму та здатних розвиватися у різні види тканин організму.

Хірургічну операцію провели в університеті Дзюнтендо у серпні.

Учасники групи також повідомили, що у пацієнта віком понад 60 років спостерігається задовільний прогрес і очікується, що він скоро випишеться з лікарні.

Читайте також: В Японії випробували метод, що повертає рухливість після травми спинного мозку

Осакський університет, який створив клітинні пласти, вже проводив клінічні випробування на трьох пацієнтах, проте цього разу таке випробування було вперше за його межами.

Професор Сава з Осакського університету зазначив, що це нове випробування є великим кроком уперед, і він розраховує, що цей метод лікування може отримати подальший розвиток.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Японії схвалив проведення клінічних випробувань методу лікування ушкоджень спинного мозку з використанням індукованих плюрипотентних стовбурових клітин (iPS-клітин).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-