Diia.pl отримала офіційний статус цифрової посвідки на проживання в Польщі - Федоров

Diia.pl отримала офіційний статус цифрової посвідки на проживання в Польщі - Федоров

Укрінформ
Упроваджений для українців у Польщі електронний документ Diia.pl, який підтверджує легальне перебування на території країни, отримав офіційний статус першої цифрової посвідки на проживання.

Як передає Укрінформ, про це віцепрем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив у Телеграмі.

"Через війну понад мільйон українців переїхали до Польщі. Ми вдячні друзям-полякам за підтримку, яку наші громадяни отримали та продовжують отримувати від вас. Ви зробили все для того, щоб перебування наших родин було комфортним. Навіть у цифровому плані", - наголосив він.

Федоров нагадав, що для українців, які звикли користуватися "Дією", Польща створила в застосунку mObywatel окремий цифровий документ - Diia.pl. Отримують його на основі PESEL (польського ідентифікаційного номера). Цим документом українські біженці можуть підтверджувати свою особу.

Читайте також: Польські прикордонники з початку війни нарахували 5 мільйонів приїжджих з України

Згідно з даними Федорова, за п'ять місяців Diia.pl скористалися понад 80 тисяч українців.

Міністр зауважив, що після надання офіційного статусу першої цифрової посвідки цей документ можна використовувати не тільки для підтвердження особи, а й для перетину кордону, отримання державних послуг та в усіх життєвих ситуаціях, де він є необхідним.

"Ще раз дякуємо нашим польським друзям", - додав віцепрем'єр.

Читайте також: До допомоги українським біженцям долучилися 70% поляків

Як повідомляв Укрінформ, у серпні в Польщі планується відкриття стаціонарного офісу, де українці, які виїхали за межі країни через війну, зможуть оформити документи - як закордонний, так і український паспорт.

Фото: Михайло Федоров, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-