Valve відновила виплати українським розробникам - Федоров

Valve відновила виплати українським розробникам - Федоров

Укрінформ
Корпорація Valve, яка є власницею відомої ігрової онлайн-платформи Steam, відновила виплати українським розробникам відеоігор.

Як передає Укрінформ, про це віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив у Телеграмі.

"Valve відновила виплати українським розробникам. У відповідь на мій лист компанія повідомила про налагодження системи отримання необхідної інформації про банк-посередник від наших українських партнерів та включення її в платіжну систему", - написав міністр.

Читайте також: Ткаченко закликав провідні компанії відеоігор заборонити в росії та білорусі свої продукти

Він зазначив, що раніше онлайн-платформа цифрового розповсюдження комп’ютерних ігор та програм Steam, яка належить корпорації, оголосила про призупинення всіх платежів розробникам не лише із росії, білорусі, а й з України.

За словами Федорова, жодна інша платформа цифрової дистрибуції не зупиняла виплат українським користувачам від початку війни. Внаслідок дій Valve розробники відеоігор з України залишалися без доходів, які особливо важливі зараз.

Читайте також: Розробник відеоігор Epic Games зібрав за добу $36 млн для України — Федоров

Як повідомлялося, студія Rovio, яка створила франшизу Angry Birds, оголосила про призупинення своєї діяльності на території росії та білорусі. Ігри компанії вже знято з продажів у Google Play та App Store. Внутрішньоігрові покупки теж відключені. Майбутні оновлення не будуть доступні в росії та білорусі.

Раніше всі свої ігри, зокрема Brawl Stars, з магазинів застосунків у росії та білорусі видалила компанія Supercell. Мобільна версія Minecraft також стала недоступною у рф.

Читайте також: Федоров розповів про нові антиросійські санкції від технологічних компаній

Як повідомляв Укрінформ, Apple Pay у росії більше недоступний, водночас компанія Sony зупинила роботу PlayStation Store, а також припиняє постачання до рф консолей. Крім того, минулого тижня про блокування продажів своїх ігор і контенту в росії та білорусі повідомили CD Projekt, розробник гри Cyberpunk 2077, Electronic Arts та низка інших розробників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-