ІТ-армія України атакувала 135 ворожих ресурсів за тиждень

ІТ-армія України атакувала 135 ворожих ресурсів за тиждень

Укрінформ
Українська ІТ-армія за тиждень атакувала понад 135 онлайн-ресурсів росії.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство цифрової трансформації повідомляє у Телеграмі.

"Від початку російського вторгнення в Україну ІТ-армія об’єднала ІТ-фахівців з усієї країни та світу, щоб боротися з ворогом на кіберфронті. Минулий тиждень видався доволі продуктивним! З 11 до 17 квітня було атаковано 135 онлайн-ресурсів", - ідеться в повідомленні.

Так, у результаті атаки на російську національну систему маркування товарів міністерство промисловості рф було змушене дозволити виготовляти та продавати товари без QR-кодів. Згодом воно заявило, що певний час будуть жити без цієї системи.

Читайте також: VPN-трафік та маскування: як ворог атакує державні сайти в Україні

Атака системи рф для стягнення оплати за проїзд вантажними автомобілями масою від 12 тонн створила значні перепони вантажному транспорту в пересуванні автомагістралями.

Через атаки ІТ-армії сервіси онлайн-бухгалтерії працювали нестабільно, а в одного з найбільших банків рф - Сбербанку - виникли збої в роботі та обслуговуванні клієнтів.

У результаті атаки на платформи онлайн-телебачення жителі рф не могли спожити чергову порцію пропаганди від російської влади.

Читайте також: Ворог від імені СБУ розсилає комп’ютерні віруси ​​через популярні месенджери

Атаки були здійснені також на сервіси онлайн-замовлення їжі.

"Через збої в системі в росіян, які хотіли замовити їжу онлайн, виникали складнощі. Але це тільки квіточки. Скоро вони забудуть, що таке "онлайн", - зауважили в Мінцифри.

Як повідомляв Укрінформ, за даними ЗМІ, власник прав на шрифти Times New Roman, Arial, Verdana, Tahoma та Helvetica американська компанія Monotype перекрила для російських користувачів доступ до своєї бібліотеки на сайті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-