МВС та Google запускають проєкт з оцифрування наслідків російської агресії

МВС та Google запускають проєкт з оцифрування наслідків російської агресії

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ разом з експертами Google розпочали проєкт з оцифрування наслідків російського вторгнення у зруйнованих населених пунктах України.

Як передає Укрінформ, про це МВС повідомляє у Телеграмі.

«Міністерство внутрішніх справ спільно з експертами світового технологічного гіганта Google розпочали проєкт з оцифрування наслідків військової агресії російської федерації проти України. Мета проєкту - фіксація завданих російськими окупантами руйнувань в українських містах та селах», - ідеться у повідомленні.

Планується, що проєкт буде у загальному доступі для людей, які хочуть володіти об‘єктивними даними про свою місцевість і нерухоме майно.

Крім того, окремо створять сервіс для правоохоронців та рятувальників, які зможуть використовувати його як інформаційно-довідковий ресурс для координації дій і додаткової фіксації ситуації.

Читайте також: У «магістральній» справі щодо вторгнення рф в Україну вже 372 підозрювані

Перші результати можна буде оцінити з наступного тижня. Фахівці Google обіцяють оприлюднити перші панорамні знімки зруйнованих вулиць та будівель в Ірпені.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Війська агресора обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-