Телескопу «Джеймс Вебб» вистачить палива більш як на 10 років – NASA

Телескопу «Джеймс Вебб» вистачить палива більш як на 10 років – NASA

Укрінформ
Фахівці Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору США (NASA) заявили, що запасу палива телескопа «Джеймс Вебб» вистачить більш ніж на 10 років роботи у космосі.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у блозі NASA.

При цьому у NASA зазначили, що базовий термін місії був розрахований на 5 років.

Наразі аналіз показав, що для коригування траєкторії польоту «Джеймса Вебба» в напрямку другої точки Лагранжа знадобиться менше ракетного палива, ніж очікувалося.

Таким чином, телескоп матиме набагато більше палива для продовження місії у космосі, хоча ще багато факторів можуть у кінцевому підсумку вплинути на тривалість його роботи.

Як повідомляв Укрінформ, 25 грудня найпотужніший телескоп у світі "Джеймс Вебб" вартістю 10 мільярдів доларів був запущений у космос. Ракета-носій "Аріан" з телескопом на борту стартувала з космодрому Куру у Французькій Гвіані.

Серед ключових цілей обсерваторії – вивчення перших екзопланет, зірок-піонерів. Саме ядерні реакції у цих об'єктах привели до утворення найперших важких атомів, необхідних для життя – вуглецю, азоту, кисню, фосфору та сірки.

Ще однією метою телескопа буде вивчення атмосфери далеких планет. Це допоможе вченим визначити, чи придатні ці світи для життя.

Орбітальний інфрачервоний космічний телескоп "Джеймс Вебб" – спільний проєкт Європейського космічного агентства (ESA), Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) та Канадського космічного агентства (CSA). Його запуск цього року переносили кілька разів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-