NASA вкотре відкладає запуск SpaceX: тепер через «медичну проблему» з астронавтом

NASA вкотре відкладає запуск SpaceX: тепер через «медичну проблему» з астронавтом

Укрінформ
Американське космічне агентство NASA уже вдруге за тиждень оголосило про перенесення запуску ракети SpaceX із чотирма астронавтами, які мають відбути на міжнародну космічну станцію, пославшись на проблему зі здоров’ям одного з членів екіпажу.

Про це передає Укрінформ з посиланням на газету Guardian.

Саме агентство назвало це «незначною медичною проблемою», яка не є чимось надзвичайним і не пов'язана з COVID-19, але відмовилося уточнити характер проблеми чи повідомити, кого з астронавтів вона стосується.

Запуск спочатку було перенесли через погодні умови з неділі на середу, тепер – на вечір наступної суботи.

Читайте також: NASA і SpaceX знову перенесли запуск Crew Dragon

Космічний корабель компанії SpaceX, який має стартувати в суботу о 23:36 із космодрому імені Кеннеді на мисі Канаверал, являтиме собою капсулу Crew Dragon і двоступеневу ракету Falcon 9.

Астронавти відбувають на навколоземну орбіту на шість місяців з науковою місією. За 22 години корабель має наблизитися до космічної станції та стикуватися з нею на відстані 400 км від поверхні землі.

Читайте також: SpaceX перевірила роботу двигунів ракети Starship

До екіпажу входять: командир, льотчик-випробувач ВПС США 44-річний Раджа Чарі; астронавт і лікар 61-річний Том Маршберн; інженер-ядерник, офіцер підводного човна ВМС США 34-річна Кайла Баррон; а також німецький фахівець із Європейського космічного агентства 51-річний Маттіас Маурер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-