Цукерберг відзвітував про прибутки Facebook

Цукерберг відзвітував про прибутки Facebook

Укрінформ
Генеральний директор компанії Facebook Марк Цукерберг оприлюднив квартальний звіт щодо доходів ФБ, зреагувавши на потужну критику, яка останнім часом лунає на адресу компанії.

Про це передає Укрінформ з посиланням на CNN.

«Добросовісна критика допомагає нам стати кращими, але я вважаю, що ми спостерігаємо скоординовані зусилля з вибіркового використання документів, що «просочилися» з ФБ, для створення помилкового уявлення про нашу компанію», - сказав Цукерберг.

За третій квартал (липень, серпень і вересень) Facebook отримав доходи в обсязі 29 млрд доларів, що на 35% більше, ніж за той самий період роком раніше. Прибуток компанії сягнув майже 9,2 млрд доларів, що на 17% більше, ніж торік. Кількість людей, що використовують додатки Facebook, зросла в третьому кварталі на 12% у порівнянні з торішніми показниками й становить майже 3,6 млрд осіб.

Читайте також: Цукерберг став фігурантом судового позову у справі Cambridge Analytica

У понеділок після виходу звіту про прибутки акції ФБ на Уолл-стріт зросли на 3% після закриття торгів, але потім упали до 1%.

За словами Цукерберга, контент обробляє штучний інтелект, однак успіх цієї роботи залежить від категорії контенту.

«Деякі категорії, такі як мова ненависті, складніші для аналізу, - сказав він, - тому що ми працюємо приблизно на 150 мовах по всьому світу..., у цьому є багато культурних нюансів».

Читайте також: 70% американців вважають, що ФБ і Твіттер приносять більше шкоди, ніж користі

Нині ФБ переживає чи не найбільшу кризу за всю її 17-річну історію. Десятки тисяч сторінок внутрішніх документів стали відомі завдяки викривачці Френсіс Хауген і лягли в основу серії публікацій «Досьє Facebook» у Wall Street Journal, а в понеділок критичні матеріали щодо ФБ розмістили численні ЗМІ, зокрема про слухання викривачки в законодавчих органах США і Великої Британії. У документах ідеться, зокрема, про небажання боротися з мовою ворожнечі та дезінформацією, використання соцмережі торговцями людьми, дослідження про шкоду для молоді та багато іншого.

Читайте також: Цукерберг відкидає звинувачення колишньої співробітниці Facebook

Як повідомляв Укрінформ на початку жовтня викривачка Френсіс Хауген, котра розробляла в компанії Facebook методологію боротьби з дезінформацією, дала свідчення перед комісією Сенату США про те, що Facebook ставить прибуток вище безпеки користувачів. Також вона виступила перед членами парламентського комітету Великої Британії, який займається безпекою Інтернету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-