Викривачка Facebook дала свідчення перед парламентом Британії

Викривачка Facebook дала свідчення перед парламентом Британії

Укрінформ
Викривачка Facebook Френсіс Хауген виступила у Великій Британії перед парламентським комітетом, який займається доопрацюванням законопроєкту про безпеку в Інтернеті.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

За словами Хауген, гігант соціальних мереж усвідомлює свою роль у підбурюванні до насильства по всьому світу або заподіянні шкоди своїм користувачам. Вона вважає, що Facebook має вкладати більше коштів у безпеку.

«Безумовно, Facebook міг би вкладати більше ресурсів у те, щоб зробити платформу безпечнішою. Але вони ухвалили низку рішень, віддавши перевагу прибутку, а не людям». - заявляла вона.

Вона також переконана, що «нині у світі немає компанії, яка мала б так багато влади і так мало прозорості, як Facebook».

Запропоновані доповнення до закону у Великій Британії покликані встановити нові правила для великих соціальних мереж. Передбачається, зокрема, вважати онлайн-насильство над жінками кримінальним злочином.

Голова парламентського комітету, який займається безпекою в Інтернеті, Даміан Коллінз заявив, що такий підхід «знаменуватиме нову еру регулювання технологічних платформ, який змусить їх нести відповідальність».

Раніше повідомлялося, що кілька видань оприлюднили матеріали на основі тисяч документів, що «просочилися» з Facebook.

Через звинувачення Facebook, зокрема, в тому, що він знав, ніби Інстаграм шкодить психічному здоров'ю підлітків, Хауген запросили давати свідчення політичним і регулювальним органам по всьому світу.

Читайте також: 70% американців вважають, що ФБ і Твіттер приносять більше шкоди, ніж користі

Як повідомляв Укрінформ, на початку жовтня викривачка Френсіс Хауген, котра розробляла в компанії Facebook методологію боротьби з дезінформацією, дала свідчення перед комісією Сенату США про те, що Facebook ставить прибуток вище безпеки користувачів.

Фото: Getty images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-