Китай призупинив дослідження на Марсі

Китай призупинив дослідження на Марсі

Укрінформ
Китайський марсохід та орбітальний апарат призупинили дослідження на Червоній планеті, оскільки зараз посилилося сонячне електромагнітне випромінювання, яке може порушити зв'язок між зондами і Землею.

Про це повідомило у вівторок Національне космічне управління Китаю, передає Укрінформ з посиланням на Xinhua.

Кожні два роки Марс і Земля опиняються по різні боки від Сонця на відстані 394 млн кілометрів у так званому сонячному з'єднанні Марса.

Марс знаходиться досить близько до Сонця, щоб воно заважало радіозв'язку між двома планетами. Сонце заважає зв'язку, оскільки є основним випромінювачем радіохвиль, а іонізований газ, що становить його гігантську корону, діє як бар'єр для радіосигналів.

Читайте також: Марсохід NASA зробив нове селфі на Червоній планеті

Відзначається, що цей період закінчиться в середині жовтня, після чого два зонди відновлять зв'язок із Землею і продовжать наукові дослідження на Червоній планеті.

Як повідомляв Укрінформ, космічна місія «Тяньвень-1», яка складається з орбітального апарату, посадкового модуля і марсохода, стартувала з космодрому Веньчан, у провінції Хайнань, на півдні Китаю, 23 липня 2020 року.

Читайте також: Марсохід Perseverance отримав нові зразки мінералів Червоної планети

15 травня 2021 року китайський марсохід здійснив успішну посадку на Марсі. Шестиколісний планетохід, який пересувається і живиться від сонячних батарей, важить близько 240 кілограмів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-