Пілот цивільної місії зняла Землю через ілюмінатор Crew Dragon

Пілот цивільної місії зняла Землю через ілюмінатор Crew Dragon

Відео
Укрінформ
Екіпаж цивільної місії Inspiration4 зняв відео неймовірного краєвиду на Землю через куполоподібне вікно космічного корабля Crew Dragon.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Space.com.

90-секундне відео зняла пілот цивільної місії Сіан Проктор. На відео з’являються інші члени екіпажу – Гейлі Арсено, Кріс Семброскі і Джаред Айзекман, які повільно піднімають кришку з купола. Після цього перед астронавтами відкрився вид на Землю з висоти 590 км, що вище, ніж коли-небудь літав Crew Dragon. Висота орбіти МКС становить близько 400 км.

Коли SpaceX вперше продемонструвала купол у березні, засновник і гендиректор компанії Ілон Маск заявив, що 360-градусний огляд, який він надає, буде "буквально не з цього світу".

Як повідомляв Укрінформ, запуск корабля з екіпажем Inspiration4 відбувся 16 вересня. До його складу увійшли бізнесмен та ініціатор місії Джаред Айзекман, пілот Сіан Проктор, бортовий лікар Гейлі Арсено і бортінженер Кріс Семброскі.

Читайте також: Супутники Starlink забезпечать космонавтів безкоштовним Wi-Fi

Корабель Crew Dragon, який уперше в історії керувався повністю цивільним екіпажем, повернувся на Землю через три дні, приводнившись, як і було заплановано, в Атлантичному океані поблизу узбережжя Флориди, США.

Основною метою місії Inspiration4 було зібрати $200 млн і підвищити обізнаність про дитячу дослідницьку лікарню Св. Юди в Мемфісі, штат Теннессі. Екіпаж навіть поговорив з кількома пацієнтами Сент-Джуд з космосу, в тому числі з деякими з тих, яких лікувала Арсено.

Фото: Inspiration4/Sian Proctor

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-