Google запустив у Японії сервіс новинного контенту

Google запустив у Японії сервіс новинного контенту

Укрінформ
Американський гігант у сфері IT компанія Google запустила в Японії сервіс під назвою News Showcase, який дозволяє користувачам переглядати новинний контент, наданий більше ніж 40 видавцями в країні.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NHK.

На відміну від новинного контенту, який з'являється в пошуковій системі Google, портал News Showcase показує контент, обраний новинними джерелами, яким Google платить за нього. В кожному окремому випадку користувачам буде дозволено безкоштовно дивитися вже оплачені статті.

Новинні агентства зажадали, щоб компанія Google платила за використання їх контенту, тому що вони зазнають труднощів у результаті зниження доходів від реклами, тоді як Google отримує величезні доходи за неї.

Читайте також: Google і Apple видалили застосунок Навального через тиск Росії

Крім японських медійних компаній, понад тисяча новинних агентств щонайменше з 12 країн, зокрема Великої Британії, Франції, Німеччини, Бразилії та Індії, долучилися до цього проєкту Google.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому компанія Google запустила на території Австралії свій новинний сервіс News Showcase після погрози відключити пошуковик за відмову одного з найбільших новинних австралійських агентств співпрацювати з цим технологічним гігантом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-