У Туреччині перший БПЛА Akıncı з українським двигуном передали силам безпеки

У Туреччині перший БПЛА Akıncı з українським двигуном передали силам безпеки

Фото, відео
Укрінформ
Перший турецький БПЛА Akıncı, на якому встановлено двигун українського виробництва, сьогодні урочисто передали для використання силам безпеки.

Як повідомляє Укрінформ, урочисту церемонію транслювала на своїй сторінці у Твіттері виробник цих БПЛА - турецька компанія Baykar Makina.

«У процесі розробки Bayraktar Akıncı було виготовлено три прототипи. Перший безпілотник Akıncı здійснив свій перший політ 6 грудня 2019 року… Akıncı досяг значних успіхів у процесі удосконалення. Bayraktar Akıncı побив рекорд висоти в історії авіації Туреччини, досягнувши найбільшої висоти, досягнутої національно розробленим літаком», - розповів у своїй промові технічний директор Baykar Makina і керівник проєкту Akıncı Сельчук Байрактар.

За його словами, БПЛА Bayraktar Akıncı має злітну вагу 6 тон, вантажопідйомність 1,5 тони, обладнаний понад 100 пристроями та комп’ютерами й діє на основі штучного інтелекту. У ході розробки та тестування БПЛА Bayraktar Akıncı здійснив понад тисячу вильотів.

Читайте також: Турецький безпілотник з українським двигуном побив рекорд висоти

У церемонії передачі, яка відбулася у науково-дослідницькому центрі Baykar Makina під Стамбулом, взяв участь Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган. Він наголосив на тому, що завдяки національним проєктам у ВПК Туреччина за короткий термін націоналізувала оборонне виробництво з 20 до 80%.

Читайте також: Турецький безпілотник з українським двигуном провів перші успішні стрільби

«Наступна наша ціль – розробка ударних БПЛА, які зможуть злітати та сідати на наші авіаносці», - повідомив Ердоган.

Турецький президент нагадав, що продукція Baykar Makina, зокрема БПЛА Bayraktar TB2, Туреччина успішно постачає в Україну.

Читайте також: Україна постачатиме двигуни для турецьких ударних гвинтокрилів

Як повідомляв Укрінформ, турецька військова компанія Bayrak Makina нині використовує українські двигуни у виробництві безпілотників нового покоління Аkıncı, а надалі планує встановлювати їх на всю продукцію компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-