Турецький безпілотник з українським двигуном побив рекорд висоти

Турецький безпілотник з українським двигуном побив рекорд висоти

Фото, відео
Укрінформ
У Туреччині БПЛА Akinci, розроблений компанією Bayraktar та оснащений двигуном українського виробництва, побив рекорд, досягнувши найбільшої висоти, яку коли-небудь досягали літаки турецького виробництва.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на інформагентство DHA.

«БПЛА Akinci досяг висоти 38 039 футів (11 594 метрів). Такої висоти в небі було вперше досягнуто літаком національної розробки», - йдеться у повідомленні.

Під час цього польоту БПЛА Akinci Bayraktar пробув у повітрі 25 годин 46 хвилин, подолав у повітрі 7507 км.

Akinci здійснив перший рейс 6 грудня 2019 року. На сьогодні він налітав загалом 347 годин 28 хвилин у ході 870 випробувальних та навчальних польотів,

Читайте також: Іран заявив про створення безпілотника, що долає 7000 кілометрів

Як повідомляв Укрінформ, у середині березня БПЛА Akıncı турецької розробки, обладнаний двигуном українського виробництва, успішно пройшов чергове випробування - тестування на ідентифікацію системи БПЛА Akıncı. У квітні було успішно проведено перші пробні стрільби ракетами MAM-T, розробленими компанією Roketsan для БПЛА Akinci.

Перша демонстрація ударного безпілотного літального апарата нового покоління Akıncı - спільної розробки України і Туреччини - відбулася в рамках виставки авіаційної та аерокосмічної техніки Teknofest-2019 у Стамбулі. Пізніше компанія Baykar Defence зняла документальний фільм про безпілотник Akıncı - один із найуспішніших проєктів українсько-турецької співпраці в оборонній сфері.

Фото: DHA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-