Телескоп Джеймса Вебба випробували на Землі і готують до запуску в космос

Телескоп Джеймса Вебба випробували на Землі і готують до запуску в космос

Фото
Укрінформ
NASA та його партнери, що працюють над космічним телескопом Джеймса Вебба, завершили останні випробування цієї гігантської обсерваторії. Зараз телескоп готують до перевезення до космодрому в Південній Америці для запуску.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Space.com.

Задуманий більше 30 років тому як наступник передового на той час космічного телескопа «Хаббл», «Джеймс Вебб» стане найбільшою обсерваторією, яку будь-коли виводили на земну орбіту.

Цей телескоп спостерігатиме Всесвіт без спотворень з Землі, з вигідної позиції навколо так званої лагранжевої точки 2 (L2). Розташована приблизно за 1,5 млн км від Землі, L2 є однією з п’яти точок навколо Сонця і Землі, де гравітаційні сили обох тіл перебувають у рівновазі.

«Космічний телескоп Джеймса Вебба NASA досяг важливого поворотного моменту на шляху до запуску з завершенням остаточної інтеграції та тестування обсерваторії», — йдеться в заяві Грегорі Робінсона, директора програми Вебба в штаб-квартирі NASA у Вашингтоні.

Читайте також: NASA показало знімок зміни ночі і дня над Землею

Тепер інженерні групи повинні забезпечити безпечну доставку 6,5-тонного телескопа до Європейського космопорту в Куру, Французька Гвіана. Підготовка до відправки буде завершена у вересні.

ESA, партнер NASA в проєкті космічного телескопа Джеймса Вебба, забезпечує запуск на борту своєї ракети Ariane 5.

Фото: NASA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-