Американська компанія ULA більше не купуватиме російські двигуни для космічних ракет

Американська компанія ULA більше не купуватиме російські двигуни для космічних ракет

Укрінформ
Американська компанія United Launch Alliance (ULA), яка є спільним підприємством Boeing та Lockheed Martin і здійснює запуски в інтересах Пентагону, більше не закуповуватиме російські двигуни РД-180.

Про це заявив гендиректор компанії Тоні Брюно, передає Укрінформ з посиланням на The Verge.

За його словами, компанія у середині десятиліття остаточно відмовиться від використання ракети-носія Atlas V, перший ступінь якої оснащено російським двигуном РД-180, замінивши її новою - Vulcan. Доти ULA планує здійснити ще 29 місій з використанням Atlas V.

Брюно зазначив, що нині три або чотири двигуни типу РД-180 встановлені на ракетах Atlas V для майбутніх місій, решта - на складах.

Раніше перший заступник гендиректора Роскосмосу з економіки та фінансів Максим Овчинников в інтерв'ю Інтерфаксу заявляв, що продаж у США двигунів приносить НВО "Енергомаш" близько третини від загального виторгу - йдеться про 10-13 млрд рублів на рік.

Читайте також: РФ і Китай об’єдналися у «космічних перегонах» - хочуть побудувати станцію на Місяці

Як повідомлялося, у липні 2020 року американська компанія Blue Origin передала компанії ULA для випробувань перший ракетний двигун BE-4, що може замінити російський РД-180.

Конгрес США неодноразово закликав відмовитися від використання російських двигунів. У 2014 році з цією метою ULA и Blue Origin уклали угоду про розробку BE-4.

Чинний закон вимагає від Космічних сил США припинити використання Atlas V для запусків супутників Пентагону до 2022 року.

Фото: Paul Hennessy / SOPA Images / LightRocket via Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-