SpaceX встановила 29 двигунів на гігантську ракету Super Heavy

SpaceX встановила 29 двигунів на гігантську ракету Super Heavy

Фото
Укрінформ
Компанія Ілона Маска SpaceX встановила 29 двигунів на гігантську ракету-носій Super Heavy, яка буде задіяна в рамках першого орбітального космічного польоту корабля Starship.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Space.com.

«Установка прискорювальних двигунів Starship для першого орбітального польоту», — написав про прогрес в роботі засновник та гендиректор SpaceX Ілон Маск у Твіттері.

Він також опублікував фотографію крупним планом нижньої частини Super Heavy з двигунами Raptors.

Очікується, що спочатку Super Heavy буде оснащуватися 29 двигунами Raptors, а в майбутніх версіях буде 32 двигуни. Розгінний блок Starship буде оснащений шістьма додатковими Raptors, йдеться у публікації.

Прототипи Starship з трьома двигунами літали кілька разів під час випробувальних польотів, максимальна висота польоту становила 10 км. У травні прототип SN15 став першим, який здійснив цей стрибок з неушкодженим приземленням.

Видання пише, що успіх SN15 «розчистив шлях» для майбутнього орбітального польоту, який стане першим запуском нового надважкого корабля.

Читайте також: Маск планує побудувати супутникову станцію на острові Мен - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, SpaceX планує здійснити тестовий політ Starship без екіпажу на борту до кінця цього року. Компанія має намір запустити Starship з ракети-носія Super Heavy у Південному Техасі, після чого ракета-носій відокремиться та приводниться у Мексиканській затоці приблизно через вісім хвилин.

Космічний корабель Starship продовжить рух по орбіті впродовж приблизно дев'яти хвилин. За півтори години після цього він повернеться в атмосферу Землі та впаде в Тихий океан приблизно за 60 км від гавайського острова Кауаї.

Фото: Elon Musk via Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-