Маск планує побудувати супутникову станцію на острові Мен - ЗМІ

Маск планує побудувати супутникову станцію на острові Мен - ЗМІ

Укрінформ
Проєкт Starlink Ілона Маска отримав ліцензію на будівництво наземної супутникової станції на острові Мен, що забезпечить повне інтернет-покриття по всій Великій Британії.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Business Insider.

Starlink, що входить до складу компанії SpaceX, подав заявку до регуляторного органу зв'язку на острові Мен для покращення широкосмугового покриття сільських районів на півночі Британії.

Starlink вже встановила супутникові бази у Бакінгемширі та Корнуолі. Очікується, що три наземні станції та мережа супутників на орбіті забезпечать повне широкосмугове покриття на всій території Британії.

Як повідомляв Укрінформ, компанія Ілона Маска SpaceX планує повністю забезпечити планету глобальним інтернет-покриттям за допомогою мінісупутників Starlink у вересні.

Читайте також: Компанія Маска Starlink відкриває офіс у Литві

Компанія працює над запуском на орбіту 42 тис. супутників Starlink до 2027 року для підтримки глобального широкосмугового сигналу.

Читайте також: Супутники і сміття на орбіті заважають вивчати космос — астрономи

Starlink є одним із зростаючих виробників невеликих супутників, до яких належать також Kuiper від Amazon.com, британська OneWeb, що фінансується венчурним капіталом Planet і Raytheon Technologies Corp Blue Canyon Technologies.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-