Чехія планує побудувати завод з виробництва акумуляторів для електрокарів

Чехія планує побудувати завод з виробництва акумуляторів для електрокарів

Укрінформ
У Чехії має з’явитися «гігафабрика» з виробництва акумуляторів для електромобілів з інвестиціями майже 2 млн євро.

Відповідний меморандум між урядом ЧР в особі Міністерства промисловості та торгівлі та промисловою групою ČEZ (одним з найважливіших виробників, дистриб'юторів і торговців у галузі електроенергії, тепла та природного газу) про підтримку щодо будівництва заводу акумуляторів для електромобілів було укладено в понеділок, повідомив міністр промисловості та транспорту Карел Гавличек у своєму Твіттер, передає Укрінформ.

«Перший крок до побудови гігафабрики. В уряді ми щойно затвердили формулювання меморандуму між ČEZ та урядом Чехії в особі Міністерства промисловості та торгівлі. Очікувані інвестиції - понад 50 млрд. чеських крон - створять мінімально 2,3 тис. робочих місць», - йдеться у дописі.

Підписання меморандуму заплановано на сьогоднішній ранок.

Читайте також: Tesla відкриє свої зарядні станції для інших електрокарів

Будівництво заводу літієвих акумуляторів для автомобілів планується у північній Чехії, в районі Рудних гір на кордоні з Німеччиною. Уряд Чехії веде переговори щодо проєкту з німецьким автовиробником Volkswagen (до складу якого також входить чеський автовиробник Škoda Auto). Загалом Volkswagen планує створити 6 заводів акумуляторів в Європі до 2030 року.

Читайте також: Volkswagen за 14 років планує повністю перейти на виробництво електрокарів у Європі

У Чехії, за оцінками, налічує близько 3 відсотків світових джерел літію - переважна більшість у районі Чиновець ​​та невелика кількість у Славковському лесі. Родовище біля Чиновця, поблизу якого і планується побудувати гігафабрику, є найбільшим у Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-