Volkswagen за 14 років планує повністю перейти на виробництво електрокарів у Європі

Volkswagen за 14 років планує повністю перейти на виробництво електрокарів у Європі

Укрінформ
Німецький автовиробник Volkswagen планує до 2035 року повністю закрити виробництво авто на двигунах внутрішнього згоряння в Європі, а пізніше відмовиться від неекологічних автівок і в інших регіонах світу.

Про це член наглядової ради Volkswagen з питань продажів і маркетингу Клаус Цельмер розповів в інтерв’ю Münchner Merkur, передає Укрінформ.

«У Європі ми вийдемо з бізнесу з виробництва двигунів внутрішнього згоряння десь між 2033 і 2035 роком», — сказав Цельмер, додавши, що дещо пізніше Volkswagen піде на такий крок у США й Китаї, а в Південній Америці та Африці на це знадобиться «значно більше часу».

Цельмер уточнив, що йдеться саме про авто під брендом Volkswagen, але в майбутньому аналогічні зміни оголосять і щодо машин інших брендів, якими володіє Volkswagen Group. Зміни будуть поступовими, бо поки є високий попит на дизельні двигуни, додав Цельмер.

Читайте також: Volkswagen побудує в Європі мережу заводів з виробництва акумуляторних батарей

Як додає Münchner Merkur, це перший раз, коли офіційний представник Volkswagen назвав конкретні строки відмови від виробництва неекологічних автомобілів.

Нагадаємо: кількома днями перед тим дочірній бренд Volkswagen — Audi — оголосив, що припинити виробництво авто з двигунами внутрішнього згоряння до 2033 року, а з 2026-го розроблятиме лише нові авто на електродвигунах. Ще один німецький автовиробник - BMW - заявив, що його заводи у Китаї мають досягнути вуглецевої нейтральності до кінця 2021 року, а компанія Ford прагне, щоб всі його заводи були оснащені відновлювальними джерелами енергії до 2035 року.

Читайте також: Toyota обіцяє 15 моделей електрокарів до 2025 року

Як зауважує Deutsche Welle, імовірним приводом для заяви Volkswagen стали плани Європейського Союзу представити в липні 2021 року ще більш жорсткі норми скорочення шкідливих викидів в атмосферу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-